Instagram

Instagram

exist and viewed since 2011

Sunday, May 4, 2014

Poems

Orang yang tulis puisi ni selalunya orang yang lonely.
Sebab tu mereka tulis puisi sebab nak luahkan segala isi hati.

Yes, part of it is true and another part is not.
Sometimes, tak semua orang yang tulis puisi sebab mereka lonely.
Can I say, people wrote poem because they feel the need to atau sebab mereka dapat ilham nak tuliskan sesuatu. Can be?

As for me, after all the crucial months and weeks, after all the stress, after all the loads, I will always find time to write one or two lines.
Like these few days, I had been writing more than five poems.
Semuanya sebab terilham. Sebab selalu berangan weekend-weekend ni kan.
Baca novel Alexandra Potter, then fe-feeling jiwang lepas tu tulis one or two lines.
Baca bullshit-bullshit dekat timeline Twitter and instead of bagi direct komen, aku buat sebaris dua ayat puisi sebagai luahan dan menjadi sarkastik atau sinikal.

Sekarang, aku dan kawan-kawan aku (bertiga) tengah berusaha nak compile himpunan puisi taik-taik kami.
Impian besar gila nak hantar ke Selut Press or Sang Freud Press. Kalau tak lepas, hantar kat Bukstor jelah. Tapi, impian besar nak masuk pasaran. Bukan sebab nak famous, sebab nak our hearts to be heard. Instead of himpunkan puisi, kita orang nak buak cerkon jugak, cerita kontot. Dah dua kali delayed compilation day. Tomorrow, apa-apa hal nak compile kan jugak.

Regarding my poems, nanti I post kan kat sini ok.

Enough said, salam dan babai.

No comments: