Instagram

Instagram

exist and viewed since 2011

Sunday, October 13, 2013

Kisah Shah Alam

This is not a story.
Semalam, ulang-alik dari KL ke Shah Alam. Kepenatan.
Seharian tak tidur sebab hari Jumaat tu aku dah tidur lebih seharian.
Makanya, aku tak tidur sampai lah pagi Sabtu semalam. Pagi-pagi lagi dah kena gerak awal sebab nak kejar bas U80 pertama ke Shah Alam. Al kisahnya, aku ada Fun Run 5k team Herbalife buat kat Tasik Shah Alam Sek 2. Kumpul kat round about jalan mati belakang Alam Sentral. Pagi-pagi keluar jam 6.30 pagi. Al maklumlah, KL masih gelap la. Dalam perjalanan ke Stesen LRT Universiti, nampak bas U80! Apa lagi aku dari Masjid Ar Rahman tu berlari ke Stesen Universiti sebab xnak terlepas bas sebab ke Shah Alam makan masa setengah jam. Larian pulak start 7.15 pagi. Nasib baik pakai sport attire, so nak lari x payah. Tapi peluh dan semput bak hang! Berjaya jugak aku kejar bas tu! Yayyy! Naik dan keringkan peluh dalam bas la. Sampai je Shah Alam, aku gi Kompleks PKNS dan gi Tasik sebelah tu. Pastu dapat whatsapp kata belakang Alam Sentral, berjalan kaki lagi! Jauh dohh! Xpa. Aku kan nak berlari pastu! Sampai2 warm up dan lari. Pusingan tasik tu 2k je rupanya. Bob xnak lari 5k hari tu sebab ramai budak baru. Jadi aku pusing tasik 2 rounds jadi 5k lebih aku lari. Nasib baik aku x pancit. Non-stop okay. Bangga kejap!
Pastu, tunggu bas nak balik KL. Balik KL je nak kena buat laundry tapi tangan masih aktif Twitter kau! HAHA
Pastu tertidur dalam tuala. Bangun2 nak sambung laundry. Then, lunch maggie je. Petang gerak awal ke Shah Alam lagi pulak. Ni nak kena pergi Sek 7 pulak sebab ada Puisi Satu Petang atau PSP Shah Alam di Tasik Sek 7. Punya aku BBM kawan aku yg dok Shah Alam malam sebelumnya sampaikan dia lukis map kat aku mcm mana nak g Sek 7 tu. Baik kan dia? Haha.
Gerak awal jam 3 petang ingat nak lepak PKNS dulu. Last2 ke Shah Alam jam sikit petang tu jadi hampir sejam jugak lah nak sampai. So, terus berhenti gak Sek 2 sebab nak kena tunggu bas Saranas 50 sen tu pulak nak ke Sek 7. Lama jugak tunggu bas tu. Nasib baik la x singgah PKNS tadi. Pas naik bas tu, berhenti kat Tasik depan UNISEL tu, tawaf satu tasik nak cari lokasi PSP tu pulak. Tawaf sambil tengok Tweet update dorang, cari juga last2 jumpa dan aku lintas je dorang. Sebab aku segan xbteman. Aku duduk kat kerusi agak jauh sikit cuma nak tengok PSP ni dari jauh je. Ada teman kat Twitter tapi lambat datang pulak dia. Last2 sebelum kul 7 petang tu, aku tawaf tasik lagi dan tunggu bas Saranas nak balik KL pulak. Tadi lupa nak gtaw on my way to Shah Alam hujan. Nasib baik kat Tasik Sek 7 tu xhujan. Dapat jugak dorang berpuisi dengan tenang. Yang aku ni pulak bodoh, penat2 dari KL pukul 3 pulak tu end up tengok PSP dari jauh je. X ke bodoh. Aku naik bas Saranas sampai PKNS singgah nak makan tapi xpa la. Tunggu bas pulak U80 ke KL. Dalam perjalanan mesej kawan kot dorang dah makan sebab dorang dok asrama x makan2 lagi. Berhenti depan Amjal dan kita orang pun dinner dan lepak sampai jam 10 malam. Bukan ada benda nak buat kat bilik pun.
Sampai bilik, ingat nak mandi sebab dah pasang tuala je. Sebab penat sangat ulang-alik je ke Shah Alam, aku tertidur masih bertuala. Sedar2 tuala dah jadi selimut dan aku sedar aku tidur bogel sepanjang malam.
Pagi bangun awal pulak jadi mak cik kejap sapu rumah sebab kotor ada benda beterbangan malam tu.

Ini dia kisah Shah Alam.



IZZUL FΔIZ Δ.M

No comments: