Instagram

Instagram

exist and viewed since 2011

Sunday, July 31, 2011

1st Sahur this year!

Good morning, bloggers and readers!
Selamat bersahur, makan sekadar nak mengisi perut je ok. Jika niat betul malam tadi, insya Allah, kita kan dapat tahan berpuasa sehari ini nanti.
Jadi, pagi ini merupakan sahur pertama bagi kita semua untuk tahun ini. Jika bersahur di rumah pasti dapat makanan mewah. Mewah bukan apa, mewah di rumah lain dengan mewahnya di asrama. Di rumah mewah ada nasi + ayam ke, kalau kat asrama mewah nya pulak dapat makan nasi + telur pun dah happy lupa dunia.
Well, first day sahur semua orang nak makan makanan yang bagus2, yang secukupnya untuk mereka hari ini. Aku pula x la prepare apa2 nak dimakan untuk sahur ni. Tapi malam tadi, tengah orang berterawih aku g Cafe kat Blok aku then order Nasi Goreng Belacan, kononya untuk sahur la. Tapi pagi ni tadi bukak mata jam 5pagi, terasa lapar la pulak. Humm.... alaa, aku minum pulak oat, minuman bijiran la katakan. At least x la aku lapar sangat hari ni kan?! Macam x biasa puasa! hahaa


Dapat minum oat pun jadi la, aku hantam buat 2 bungkus. Gelas sederhana besar je. End up aku punya pekat gilerrrrrrrrr, gilerrrrrrrrrr pekat..... hahaa :)

Housemates aku semua dah tidur pada saat tatkala ketika ini, hahaa.... Bahasa Melayu sangat lah kan?!
Aku je sibuk update blog ni nak gitaw kat dunia aku makan apa sahur pagi ini.... hahaa
Bah la korang, aku nak blogwalking dulu, baca blog2 kawan sekelas. MENARIK JUGAK TAW! hahaa

byeeeeeeeeee

p/s: aku tulis bahasa melayu hampir full taw! baguss.... alaa, blog aku bilingual! haha enjoy ye korang!


No comments: