Instagram

Instagram

exist and viewed since 2011

Tuesday, December 14, 2010

Merayau rayau cari makan

salam to all readers! hihi... i caught a cold today, but not a serious one, sebab awal2 lagi dh prevent, mungkin sbb pnat gila. why not, 3 hari berturut2 merayau rayau kat sibu nihh. ye la kan, holiday. but today, sebab x feeling well, so just stay at home. semalam penant giler smpai x dpat post entry baru kat blog hal smalam. so now nak tulis la ni. wlpun msih penat berhingus, akn ku gagah kan jua untuk menekan punat keyboard ini! cheehh... enough sastera! :)


semalam aku jalan sorang2, start journey call taxi bout 10am. g premier... window shop situ sbb mummy kta hr tu ada sales smpai krimas. yes!!! mmg sales gila murah... 50%.... 70%... short pants, cheetah, charger.... wowww.. aku suka brand gini2... baju, tshirt print, OMG! tapi aku dh spend bnyk hr tu beli buku ngan baju 2 pasang. so x beli je la. than je mata ni! ^__^
then, aku mrayau rayau lagi g kdai buku public kat parkson. x da buku besh, mcm x latest je kat sni. tapi aku jumpa buku nota menarik gilerr! aku ada 3 pilihan tapi aku kena jimat!!! so, aku pilih 2 jela, satu schedule book, satu note book untok next sem. hihii. aku drop buku made in Paris! :'(


then, aku pi brunch dulu. rindu nak makan sugar bun (baru je semalam mkan) hehe
so, aku melangkah ke sugar bun dan order W2 dan coke large mcm slalu... hehe
makan smpai x ingat dunia!






setelah konyang, truskan perjalanan tanpa arah tujuan.... hahaa... pusing2 la pusat bandar tu. have fun ALONE! yes, sometime i love being ALONE... feel free to do anythin i want, i like! :)







ini la pusat bandar Sibu. ada SIBU HERITAGE center openin soon! relax2 situ, snap2... hehe. pastu gbr bangunan ala2 skyscrapers tu adlah Wisma Sanyan, dalam tu la tempat shoping! ada parkson Ria! hahaa..... tu je la kebanggaan orng2 kat sini... hahaa ^.^

pastu, dah petang relax2 pulak kt McD depan parkson, baru bukak kat situ. bukan maksudnya ths is the 1st McD cuma ni new branch McD kt sni.... dah ada 3 kott. ntah laa.









hee, ni la aksi x sdar diri, asyik makan saja. berabis tok makan. kena ada sanitizer bwak skali makan. kah3... ngek~
lupa pula nk gtaw. aku beli kasoot crocs baru, x tahan dehh menengok.... let's picture do the talkin... bah...




cute x? cute kan... aku bukan jenis laki suka pkai kasut, tapi kasut i ntah la, BESHH SIOOTT!

hahaa.... aku beli trus pkai dehh. pastu tu, dh hampir petang, balik ruma. bukan naik taxi tadi, sbb malas byr taxi, ruma pun dekat, aku JALAN KAKI lagi. 3 hri berturut2 jalan kaki! adooiii... ni la punca aku demam!

 home sweet home





penat giler dehh. malam tu aku sempat buat burger je untok diri sendiri. malas nak masak.
jom makan burger yg penat!


then, aku tido kat luar ngantok.... smpai pagi tv terbukak tengok aku tido. aku DEMAM...
tu je la...

ahahahahahaha...

^__^

1 comment:

.:rizaL:. said...

amboi merayau sensorang